Recapitalizarea CEC Bank

În luna octombrie 2019, România a adus la cunoștință Comisiei Europene intenția sa de a majora capitalul social al instituției bancare, CEC Bank, instituție a cărei acționar unic este Ministerul Finanțelor Publice.

Recapitalizarea CEC Bank cu 940 milioane lei urmărește consolidarea capacității de creditare a băncii, având în vedere potenţialul pieţei interne şi  totodată să modernizeze sistemul tehnologic astfel încât să faciliteze accesarea informațiilor și să se reducă riscul operațional.

Comisia Europeană a stabilit că intenția României de a recapitaliza CEC Bank  se poate realiza în condițiile pieței, implicit nu necesită nici un ajutor de stat, conform unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice.

Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, nu se aplică măsurile de ajutor de stat dacă un stat membru intervine în aceleaşi condiţii în care ar interveni un investitor privat şi este remunerat pentru riscul asumat într-un mod pe care l-ar accepta un investitor privat, potrivit Agerpres.

România a prezentat Comisiei Europene planul de afaceri al CEC Bank pentru perioada 2019­-2023.

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)