Istoricul sancțiunilor rutiere în era digitală: obține-l online!

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând de joi, 18 mai 2023, în cadrul platformei hub.mai.gov.ro secțiunea dedicată obținerii on-line a istoricului sancțiunilor rutiere.

Te informăm asupra faptului că poți obține acest document online prin două modalități, respectiv printr-un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro.

În cazul în care solicitantul optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro este necesar să se deplaseze o singură dată la o unitate de poliție pentru confirmarea identității, în timp ce prin folosirea unui cont de pe platforma ghiseul.ro nu mai este necesară deplasarea la o unitate de poliție, identitatea persoanei fiind confirmată prin datele existente pe portalul respectiv.

După autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro folosind un cont validat, următorul pas este selectarea butonului „istoricul sancțiunilor rutiere”. În continuare, solicitantul introduce datele cerute de platformă, precum motivul pentru care solicită eliberarea și perioada pentru care dorește să-i fie comunicat cazierul rutier.

 

IMPORTANT: Obținerea istoricului sancțiunilor rutiere este gratuită, iar documentul generat online este valabil doar în format electronic.

Prin urmare, în cazul în care cazierul rutier este necesar în format fizic, printat, solicitantul trebuie să se deplaseze la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliție județene sau la Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

 

 

Reamintim faptul că prin intermediul portalului hub.mai.gov.ro poate fi eliberat și certificatul de cazier judiciar, pot fi făcute programări pentru eliberarea pașapoartelor și pot fi solicitate avize de la Direcția Generală Logistică a Ministerului Afacerilor Interne pentru urbanism, amenajare a teritoriului, dar și autorizații de construcție ori desființare a construcțiilor.

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)