Comisa juridică a Camerei Deputaților a adoptat în unanimitate abrogarea recursului compensatoriu

UPDATE: Recursul compensatoriu a fost abrogat în Parlament din nou în unanimitate.

Raportul urmează să ajungă în plenul Camerei Deputaților unde va fi adoptat și trimis la Președinție pentru a intra în vigoare. Legea recursului compensatoriu nr. 169/2017, prevede eliberarea recidiviștilor din penitenciare mai devreme decât perioada stabilită de către autoritățile competente, din cauza condițiilor de executare a pedepsei.

Inițial proiectul privind abrogarea legii recursului compensatoriu depus de deputații PNL în februarie ac., a fost respins de către Senat. Astăzi, 03 decembrie 2019, Comisia juridică a Camerei Deputaților a votat în acord total în favoarea abrogării recursului compensatoriu, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

Premierul Ludovic Orban a făcut referire la această abrogare ca fiind o măsură de viitor și nu va avea efect imediat, potrivit mediafax.ro. “Vreau să fac o precizare, abrogarea legii privind recursul compensatoriu, nu înseamnă că din momentul abrogării nu mai beneficiază nimeni de prevederile legii recursului compensatoriu. Fiind sub incidența legii penale cele mai favorabile, abrogarea recursului compensatoriu va genera efecte, doar pentru viitor, vor beneficia în continuare de prevederile fostei legi, nu numai cei care se află astăzi în detenție, ci și aceia care sunt judecați astăzi și, de asemenea, cei care au comis fapte pentru care ar putea să fie condamnați, care îmbracă forma unor infracțiuni, până la momentul abrogării”.

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)