Ai carte…ai parte! Studenții, masteranzii și doctoranzii merg gratis la mare de 1 Mai.

Cei care nu s-au putut rupe de viața de student și au continuat pregătirea cu mastere și chiar doctorate “necopiate” ar trebui să-și dea check-in, dacă nu la Untold sau Neversee, macar pe litoral de 1 Mai, așa cum face orice student care se respectă.

Pentru că politicienii români încurajează studiul…altora….în mod evident target-ul fiind românii neimplicați în politică, (politicienii merg în continuare pe doctorate copiate sau scrise de alții) studioșii sunt răsplatiți cu bilete gratis la CFR, așa că nu mai aveți nicio scuză să nu ne vedem la mare și anul acesta.

Toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate, indiferent de vârstă, vor putea merge gratis cu trenul, conform Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului, intrată în vigoare la data de 27 aprilie 2018.

„Prin excepție de la prevederile art. 205 alin. (2) (doar studenţii cu vârsta de până la 26 de ani pot beneficia de reduceri la transport – n. red.) din Legea educației naționale nr. 1/2011(…), studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern”, se arată în actul normativ.

Gratuitatea este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor şi doar pentru călătoriile în ţară. La achiziţionarea biletelor, studenții trebuie să prezinte legitimația eliberată de instituţia de învăţământ la care sunt înscrişi, precum și un act de identitate.

Poate cu așa un stimulent, se mobilizează și unii politicieni să pună mâna pe carte și cu eforturi susținute, să reușească să treacă de clasa a VI-a,  când acordul subiectului cu predicatul este deja consolidat, pentru ca apoi să se poată înscrie la doctorate cu ștaif.

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)