Dezastrul de la simulările pentru admitere este cauzat de…DINOZAURII!

Au avut loc simulările la evaluarea națională…și.. ȘOC și GROAZĂ …ministrul Ecaterina Andronescu e nemulțumită de rezultate. Înțelegeam să fie surprins și nemulțumit de rezultate ministrul Apelor și Pădurilor care n-are nicio treabă, sau…Ministrul Finanțelor, care a plătit o droaie de profesori, care în mod evident nu și-au făcut treaba cum trebuie, dar Ministrul Educației??? … ea nu iși poate manifesta nicio nemulțumire, fiindcă totul s-a petrecut în propria ogradă.

Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu l Digi24.

Mă întreb cui trage doamna Andronescu semnalul de alarmă…poate domnilor de la CFR…sau poate vreunui vecin care a deranjat-o dimineața dând găuri în perete… de nu a mai putut doamna ministru să iși facă treaba și uite în ce situație “nemulțumitoare” am ajuns ?

Cine ar trebui oare să dreagă busuiocul? Cine e de vină? Că doamna ministru sigur nu e…doar ea a declarat că e nemulțumită. Poate părinții care au angajat meditatorii greșiți? Sau poate copiii din ziua de azi…care nu mai învață, domnule, nimic … pentru că stau toată ziua pe tabletă?

Noi credem că de fapt nimănui nu-i pasă în mod real ce se întâmplă cu educația, totul curge ca acum treizeci de ani, miniștrii mimează nemulțumirea, părinții își învinovățesc copiii, iar la final, târâș grăpiș, mai trece încă o generație, care ajunge să fie depersonalizată și care se transformă peste noapte într-un procent, prins în niște statistici, pe care nu le mai analizează nimeni, fiindcă toți sunt ocupați cu noua generație.

În realitate, cei mai mulți profesori sunt dinozauri, frustrați de propria neputință, încorsetați de reguli anacronice și călăuziți de o programă de învățământ tristă și ruptă total de realitatea zilei de azi, în care copiii sunt conștienți că pot vorbi cu robotul Sophia și nu înțeleg de ce trebuie să învețe la școală multe lucruri pe care nu le vor folosi niciodată.

În consecință, elevii sancționează acest mecanism de învățământ preistoric cu dezinteresul … iar dinozaurii stau și se miră, fără să realizeze că pe planetă specia lor a dispărut pentru că NU S-A ADAPTAT!

 

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)