Primarul Capitalei, Gabriela Firea, solicită 677 milioane lei de la Guvern

Edilul Capitalei susține că a solicitat această finanțare în vederea cheltuielilor urgente precum reabilitarea conductelor de termoficare și subvențiile la transportul public. Totodată anunță că intenționează să facă plângere penală împotriva premierului și a ministrului Finanțelor Publice și a celorlalți funcționari publici care nu vor valida bugetul dorit.

Gabriela Firea comunică pe pagina de Facebook că „Solicităm această sumă de bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetățenilor. În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum și pe cele ale funcționarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primăria Capitalei, care va fi pusă în situația să nu poată achita subvenția la tranportul public în comun, energie termică, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate în trecut de alți primari (de dreapta), continuarea investițiilor urgențe în infrastructură pentru fluidizarea traficului, deja demarate.

De cealaltă parte, Ludovic Orban a anunțat deja că renunță să mai aloce bani Primăriei Capitalei în condițiile în care a mai dat deja 100 milioane lei din fondul de rezervă al Guvernului și că nu dorește să susțină cheltuielile firmelor înființate de Firea.

„Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane şi mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a comentat Ludovic Orban.

 

Pe fondul cheltuielilor Primăriei Capitalei, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că fondurile Primăriei nu au fost bine gestionate ca să se evite situația țevilor „ciuruite”, potrivit b1.

 

Sursă: b1

Sursă foto: ziare.com

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)