Percheziții comune româno-germane la comercianți de autoturisme de lux second-hand

Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai Oficiului Fiscal Bonn-Germania, efectuează miercuri șapte percheziții în București și județul Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu autoturisme de lux second-hand.

“La data de 27 mai, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice — Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), împreună cu reprezentanți ai Oficiului Fiscal Bonn-Germania, desfășoară șapte percheziții în București și județul Giurgiu, la reprezentanții unei societăți care comercializează autoturisme second-hand, implicați în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală”, informează un comunicat al IGPR remis AGERPRES.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013-2014, persoanele bănuite ar fi importat în numele societății românești peste 50 de autoturisme de lux, fără ca acestea să ajungă în realitate și să fie înmatriculate în România, ci fiind vândute direct în Uniunea Europeană (preponderent Germania), pentru a beneficia de prețul redus obținut prin neaplicarea taxei pe valoarea adăugată.

Două persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun, se arată în comunicat.

Acțiunea se desfășoară în virtutea cooperării judiciare internaționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

La activități participă și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și polițiștii Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR.

sursa: agerpres.ro

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)