Comisia Europeană își propune să elimine complet gazele cu efect de seră din Europa până în 2050

La doar 11 zile de la preluarea mandatului, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat Parlamentului European un plan ambițios anti-poluare, „The European Green Deal”.

În planul propus statelor membre UE, Ursula von der Leyen, dorește să elimine emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050 din continentul european. Potrivit Agerpres, președinta Comisiei Europene  vrea să se investească circa 3 trilioane (3.000 de miliarde) de euro pentru protecţia climei până în 2030 pentru a deveni, până în 2050, primul continent neutru din punct de vedere climatic.

„Toți cei din această sală știm că nu mai avem timp și că trebuie să acționăm. Mă angajez pe deplin la obiectivul de emisii zero net de carbon până în 2050. Vreau ca Uniunea Europeană să fie primul continent care reduce la zero emisiile de carbon.
Va trebui să fim mai ambițioși când vine vorba despre obiectivele noastre privind politicile climatice, din 2030. Cred că trebuie să extindem sistemul ETS de comerț cu certificate de carbon în domeniul aviației, în sectorul maritim, trebuie să ne uităm îndeaproape la modul în care am consolidat tranziția în industriile noastre, deoarece acest lucru va necesita o mulțime de investiții.
Există o oportunitate imensă pentru dezvoltarea economică în atingerea obiectivelor climatice. Dacă ne referim mai întâi la finanțarea ecologică, dacă vom investi foarte mult în cercetare și în tehnologiile asociate, dacă vom fi primii care vor face acest lucru, dacă transformăm Banca Europeană de Investiții în Banca Europeană pentru Climă, o bancă verde, vom fi modele la nivel mondial”, transmitea Ursula von der Leyen în vara lui 2019.

Sursă: Agerpres, europolitcs

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)