Titus Corlățean audiat 4 ore la Direcția Națională Anticorupție

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a fost audiat, luni, timp de patru ore, la Direcția Națională Anticorupție, el fiind citat de procurori în calitate de martor, într-un dosar privind modul de desfășurare a votului din diaspora la alegerile prezidențiale.

La ieșirea din sediul DNA, Titus Corlățean a spus că a dat o declarație în fața procurorilor, însă a evitat să dea detalii despre audiere, titreaza AGERPRESS.

“Ceea ce am avut ca și conduită, aproape un an de zile, necomentând public și respectând regulile și procedurile, câtă vreme este în curs o anchetă ‘in rem’, voi face și de acum înainte până la soluția procurorilor. Dați-mi voie să respect această regulă”, a răspuns Corlățean la întrebările insistente ale jurnaliștilor.

Inițial, la sfârșitul lunii noiembrie 2014, Parchetul General a început urmărirea penală în acest dosar, ca urmare a conexării a șase dosare penale, după ce procurorii au primit mai multe plângeri privind modul de desfășurare a votului din diaspora la alegerile prezidențiale.

Faptele sesizate se referă la infracțiuni precum abuzul în serviciu, neglijența în serviciu și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

De asemenea, sesizările erau îndreptate împotriva miniștrilor care, în opinia petiționarilor, au avut atribuții în organizarea alegerilor.

Ulterior, dosarul a fost preluat de DNA, după ce procurorii au constatat că sunt susceptibile și săvârșirea unor fapte de corupție.

După primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014, Titus Corlățean a demisionat din funcția de ministru al Afacerilor Externe, ca urmare a problemelor apărute la votul din unele secții organizate în străinătate.

sursa: AGRERPRESS

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)