RIL Participarea procurorului în procedura admiterii în principiu a contestaţiei în anulare.

Procurorul General al României  a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu recurs în interesul legii în vederea interpretării şi aplicării unitare a dispoziţiilor art. 431 alin. 1 din Codul de procedură penală privind admiterea în principiu a contestaţiei în anulare referitor la participarea procurorului la desfăşurarea acestei proceduri.

Practica neunitara a imbracat mai multe solutii, astfel:

A. In unele situatii instanţele au examinat admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare în şedinţă publică, cu/fără citarea părţilor şi cu participarea procurorului.

B. Alte instanţe au analizat admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare în camera de consiliu, cu/fără citarea părţilor şi fără participarea procurorului.

C. In alte cauze, instanţele au examinat admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare în camera de consiliu, cu/fără citarea părţilor, dar cu participarea procurorului.

Jurisprudenţa instanţei supreme în această materie este unitară, confirmând participarea procurorului în procedura admiterii în principiu a contestaţiei în anulare.

 

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)