Bărbați, femei și copii de orice rasă, naționalitate și religie sunt răpite, vândute…dar mai ales cumpărate în toată lumea. Conform Departamentului de Justitie al Statelor Unite, traficul de ființe umane este “a treia activitate criminală cea mai profitabilă din lume”.
O suma estimata anual la 9.5 miliarde dolari este generată din activitățile de trafic de persoane, din care cel putin 4 miliarde dolari sunt atribuiti la nivel mondial numai bordelurilor. Anual 800,000 de femei, copii și bărbați sunt victime ale traficului internațional de persoane, majoritatea acestora fiind înrobiți în activități de sclavie sexuala.
România este o sursă de tranzit dar și o țară de destinație pentru bărbați, femei și copii supuși traficului de persoane, bărbații fiind obligati la muncă forțată iar femeile și copiii la prostituție forțată.
Pe plan internațional, sclavii români sunt supuși unor condiții de muncă forțată, inclusiv cerșetorie forțată, în Spania, Italia, Republica Cehă, Grecia, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Australia, Argentina, Franța, și Statele Unite. Femei și copii din România sunt victime ale prostituției forțate în Italia, Spania, Țările de Jos, Regatul Unit, Irlanda, Grecia, Germania, Cipru, Austria, și Franța.
Pe plan intern, bărbați români, femei și copii sunt traficați în interiorul țării pentru exploatare sexuala si munca fortata, inclusiv cerșitul forțat și furturi marunte, însă chiar astăzi DIICOT efectuează 12 percheziți în Bucuresti și Ialomița, în scopul destructurării unei grupări cunoscute de proxeneti romi, care se ocupă de sclavie sexuală și de trafic cu minori în Romania și Spania.
Potrivit unor surse judiciare ale agenției Agerpres, în București, gruparea acționa în zona Lizeanu, zona Academiei de Poliție, străzile Padina și Privighetorilor.
Gruparea era condusă de Marioara Constantin, zisă “Bistrița”, concubinul acesteia, Ilie Gheorghiță Iulian, și copiii “Bistriței”, Cosmin Constantin, zis “Zabar”, Florentina Văduva, zisă “Mamuta”, Marius Constantin și Giuliana Constantin.
Membrii grupării percepeau de la prostituate taxe de protecție cuprinse între 50 și 200 de lei.
sursa:agerpres