S-a lansat platforma pentru CERTIFICATELE DE SITUAȚIE DE URGENȚĂ

În contextul epidemiei de COVID-19, Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a venit în sprijinul operatorilor economici prin acordarea certificatelor de situație de urgență (CSU), la cererea solicitanților afectați de criza generată de coronavirus.

Vă informăm că ieri a fost pusă în funcțiune secțiunea digitală dedicată acestei proceduri.

Astfel, în conformitate cu Ordinul MEEMA nr. 791/24.03.2020 privind acordarea Certificatelor de situație de urgență, operatorii economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS–CoV-2 pot obține CSU EXCLUSIV accesând platforma http://prevenire.gov.ro/  

Obiectivul platformei este eficientizarea și tehnologizarea procesului de obținere a unui CSU, astfel încât toți beneficiarii facilităților acordate de Guvernul României să intre în posesia unui astfel de certificat într-un timp cât mai scurt.

În plus, având în vedere scopul certificatelor, platforma vine și în sprijinul instituțiilor publice ori a partenerilor contractuali, prin faptul că există câte o secțiune special dedicată pentru verificarea veridicității fiecărui tip de certificat, prin realizarea asocierii dintre operatorul economic și seria/numărul certificatului.

Vă reamintim că CSU sunt emise în două forme, însă un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență:

    TIP 1 (ALBASTRU) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare)

    TIP 2 (GALBEN) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Vă informăm că pentru obținerea unui CSU este nevoie de crearea unui cont pe platforma digitală, urmând ca mai apoi, după intrarea în cont, să se încarce toate documentele necesare, în format pdf semnate electronic cu certificat digital calificat.

IMPORTANT- Certificatele generate pe baza unor documente semnate cu certificate necalificate sau revocate vor fi anulate. Ordinul MEEMA prevede o excepție în privința reprezentantului legal care nu deține o astfel de semnătură, astfel încât într-o asemenea situație, acesta va semna olograf, urmând ca toate documentele încărcate în platformă (inclusiv declarația pe propria răspundere) să fie semnate electronic de către împuternicitul desemnat în acest sens.

Eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării dumneavoastră, urmând ca aceste CSU să fie valabile fără semnătură și ștampilă.

În același timp, vă informăm că s-a creat și o adresă de e-mail, respectiv info.csu@imm.gov.ro   unde puteți semnala problemele tehnice pe care le întâmpinați în obținerea CSU.

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)