PNL VREA REDUCEREA COTEI DE TVA DE LA 19% LA 16%

Liderul liberal, Florin Roman, a înaintat o propunere legislativă privind reducerea cotei TVA de la 19% la 16% începând cu ianuarie 2020. Proiectul a fost adoptat de Senat în 21 octombrie, iar Camera Deputaților este for decizional.

Potrivit Agerpres, proiectul prevede nu doar reducerea cotei standard de  TVA, ci și reducerea la 5% de la 9% pentru „livrarea de alimente destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele”.

Pe lângă proiectul propus de PNL, care a intrat pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, Biroul permanent a mai decis și dezbaterea altor proiecte precum: pensiile ocupaţionale, iniţiat de Guvernul Dăncilă, Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării”, iniţiat de parlamentari ai PSD.

 Proiectul celor de la PMP cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin și reducerea numărului de parlamentari la 300, a fost respins de către deputații PSD și UDMR.

 

Sursă: Agerpres

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)