Percheziții DIICOT la casa de avocatură Țucă, Zbârcea și Asociații.

Procurorii DIICOT au efectuat joi, 11 februarie, percheziții la casa de avocatură “Țucă, Zbârcea și Asociații”, într-un dosar ce vizează infracțiuni de spălare a banilor. Conform România TV, casa de avocatură l-ar fi reprezentat, în trecut, și pe Traian Băsescu în diferite procese.

DIICOT precizează într-un comunicat că  procurorii au efectuat cercetări față de un grup infracțional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăți comerciale, având ca obiect comerțul cu produse farmaceutice.

Prejudicierea acestor firme s-ar fi realizat prin crearea intenționată a stării de insolvență, iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleași persoane, prin intermediul unor societăți comerciale cu sediul în Olanda și Cipru

“Prin ordonanța din data de 18 mai 2015 a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru comiterea infracțiunilor constituire de grup organizat prev. de art. 367 alin. 1 C. pen., delapidare prev. de art. 295 C. pen. cu aplic. art.308,309 C. pen. și bancrută frauduloasă prev. de art. 241 lit. a C. pen, în condițiile art. 38 C. pen.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Oamenii legii au ridicat, în urma descinderilor, mai multe înscrisuri, în baza cărora două dintre respectivele societăți comerciale au efectuat în contul acesteia un număr de 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăți.

sursa:dcnews.ro

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)