Anca Dragu despre: Legea dării în plată și taxa pe stâlp

Legea dării în plată trebuie să aibă în vedere cazurile sociale, a spus Anca Dragu, Ministrul Finanțelor, la “Conferința Romania Investor Days”, la Londra. Aceasta ar fi o abordare care ar crea încredere pentru bănci și pentru clienți în mod egal, a mai susţinut Dragu, potrivit Bursa.
“Am prezentat punctul de vedere al Guvernului, am participat la comisiile din Parlament, considerăm că este necesar să fie susținuți aceia care au nevoie, trebuie să ne uităm la cazurile sociale”, a spus Anca Dragu, adăugând: “Nu trebuie să știrbim încrederea din piață – a băncilor în clienți și viceversa. Discuțiile nu sunt finalizate. Legea trebuie să aibă în vedere cazurile sociale. În câteva săptâmâni va fi gata proiectul final şi sperăm ca punctul de vedere al Guvernului va fi luat în considerare”.
Paul Gheorghiu, şeful de cabinet al Primului Ministru, a ţinut să precizeze: “Guvernul nu este singur (n.r. în această problemă), BNR a prezentat un punct de vedere, au avut loc dezbateri şi există presiuni din partea Comisiei Europene”.

Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a intervenit: “Nu este un termen fericit să spunem “presiune” de la Comisia Europeană. Presiunea trebuie să vină de la ce este raţional. Nu trebuie să fie afectată stabilitatea financiară a țării (n.r. prin această lege). Discuțiile nu s-au finalizat încă și sperăm că oamenii lucizi vor izbândi”.

În ceea ce priveste taxa pe stâlp:

Anca Dragu: „Din ianuarie 2017 avem în plan să eliminăm taxa pe construcţii speciale”, a spus ministrul în cadrul întâlnirii cu investitorii internaţionali organizată de Fondul Proprietatea, în Londra.

Please follow and like us:
Facebook

Enjoy this articles? Please spread the word :)