Racheta comerciala a lui Elon Musk s-a lansat cu succes

Falcon Heavy, racheta companiei SpaceX, deținută de miliardarul Elon Musk, a fost lansată cu succes pentru prima cursă comercială, în noaptea de joi spre vineri, de la Centrul spațial Kennedy din Florida, SUA, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Falcon Heavy a fost programată să ducă în spaţiu un satelit de comunicaţii pentru compania de telecomunicaţii Arabsat, cu sediul în Arabia Saudită.

La trei minute de la lansare, care a avut loc la 22.35 GMT, două dintre propulsoarele rachetei s-au separat de corpul principal şi au aterizat sincronizat la Centrul spaţial Cape Canaveral din Florida. Propulsorul din mijloc al rachetei a dus încărcătura în spaţiu şi s-a întors, zece minute mai târziu, plasându-se pe o platformă a companiei SpaceX aflată la circa 645 de kilometri în largul coastelor Floridei.

În 2018, când a avut loc misiunea de testare a rachetei, în timpul căreia automobilul Tesla al lui Elon Musk a fost amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ, propulsorul din mijloc a eşuat în a se plasa pe platformă şi s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic.

Cursa de joi reprezinta un pas important pentru compania SpaceX, aflată în concurenţă pe acest domeniu cu Blue Origin, deţinută de Jeff Bezos, şi un joint venture între Boeing şi Lockheed, United Launch Alliance. Scopul cel mai mare al acestor competitori pe piata transportului spatial este obținerea de contracte cu Armata SUA, care valorează miliarde de dolari.

Please follow and like us:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Follow by Email
News Reporter

Enjoy this articles? Please spread the word :)